Kókusz matrac

Matrac Blog


Kókusz matrac

Mit nevezünk biomatracnak? Ezt a meghatározást leggyakrabban olyan ágybetétekre vonatkozik, amelyek természetes alapanyagokból készültek, így csökkentik az allergia kialakulását és fejlődését, vagy éppen már meglévő betegség esetén enyhítik annak tüneteit. Ne hagyjuk figyelmen kívül a praktikusságot sem. Mosható huzatot válasszunk!

Alapozhatunk a természetes anyagokra, így a leggyakoribb típusok a latex (gumi) és kókusz ágybetétek. A kókuszmatrac alapanyaga, a kókuszdió héja alatt található rostok. A rostokat hosszadalmas eljárások során, kötélszerű anyaggá alakítják, ez szolgálhat ágybetétek alapanyagául is.
Miért előnyös a kókuszalapanyag egészségünk szempontjából?

Mivel a kókusz rostok a latexhez hasonlóan légáteresztőek, ezért nagyon jól szellőznek. Baktérium-, atka- és molyállók. Mivel természetes alapanyagból készül, így használhatják légúti megbetegedésekben szenvedők és allergiások egyaránt. A kókusz kombinálható a kaucsukfából készült latexszel, a fent említett okokból. A kókusz-latex alap a legelterjedtebb biomatrac típus. Népszerűségét annak köszönheti, hogy az egyik könnyűséget (latex), a másik stabilitásávál (kókusz) kombinálva, egyéni igényekhez igazodó ágybetéttípusok hozhatók létre.visszahívást kérek