A nyár szenzációja a hűsítő COOLER Latex matrac óriási kedvezménnyel már kapható!

Memóriahabos matrac, hideghab matrac, memory matrac, fedőmatrac, ortopéd matrac
Memóriahabos matrac, hideghab matrac, memory matrac, fedőmatrac, ortopéd matrac

Kókusz matrac

Matrac Blog


Kókusz matrac

Mit nevezünk biomatracnak? Ezt a meghatározást leggyakrabban olyan ágybetétekre vonatkozik, amelyek természetes alapanyagokból készültek, így csökkentik az allergia kialakulását és fejlődését, vagy éppen már meglévő betegség esetén enyhítik annak tüneteit. Ne hagyjuk figyelmen kívül a praktikusságot sem. Mosható huzatot válasszunk!

Alapozhatunk a természetes anyagokra, így a leggyakoribb típusok a latex (gumi) és kókusz ágybetétek. A kókuszmatrac alapanyaga, a kókuszdió héja alatt található rostok. A rostokat hosszadalmas eljárások során, kötélszerű anyaggá alakítják, ez szolgálhat ágybetétek alapanyagául is.
Miért előnyös a kókuszalapanyag egészségünk szempontjából?

Mivel a kókusz rostok a latexhez hasonlóan légáteresztőek, ezért nagyon jól szellőznek. Baktérium-, atka- és molyállók. Mivel természetes alapanyagból készül, így használhatják légúti megbetegedésekben szenvedők és allergiások egyaránt. A kókusz kombinálható a kaucsukfából készült latexszel, a fent említett okokból. A kókusz-latex alap a legelterjedtebb biomatrac típus. Népszerűségét annak köszönheti, hogy az egyik könnyűséget (latex), a másik stabilitásávál (kókusz) kombinálva, egyéni igényekhez igazodó ágybetéttípusok hozhatók létre.visszahívást kérek